Dags att renovera badrummet?

Att renovera badrummet är kul, arbetsamt och innebär ofta en stor kostnad. Men med rätt kunskap och planering kan du hålla nere både på kostnaden och tidsårgången. Badrummet är ett av de rum i våra hem där vi spenderar mest tid, det är det sista rummet vi lämnar på kvällen och det första som vi besöker när vi stiger upp. Att ha inte bara ett snyggt och fräscht badrum utan även praktiskt är därför för många ett måste då kanske flera familjemedlemmar måste samsas om samma yta. Med dessa tips får du smarta lösningar för smidigare badrumsrenoveringar för alla prisklasser.

Hur badrummet ska se ut bestäms utifrån tycke och smak. Det breda urval som finns idag bland klinker, trä och möblemang förändras ständigt. En bra badrumsbutik bör innehålla både klassiska produkter samt mer trendiga val för att kunna uppfylla kundens specifika önskemål. Il Bagno och Röraffären är en specialaffär för badrum och VVS som erbjuder lång kunskap och ett stort sortiment av kvalitetsprodukter. De säljer bland annat produkter från Mora armatur samt från Nordhem. Kom in till dem för att få hjälp med planering av ditt nya badrum. Vill du ha en offert online fyller du enkelt i alla prisuppgifter och får prisuppgift direkt på skärmen.

Badrummet omgärdas av regler för våtutrymmen

Det är svårt att uppskatta vad en kostnad för renovering av badrummet kommer att landa på, det bestäms dels utifrån materialval och kvadratmeter, dels utifrån hur mycket av jobbet som du kan göra själv. En grov uppskattning är någonstans mellan 15 000 kr till 30 000 kr per kvadratmeter. Du får renovera ditt badrum själv, men det gäller att känna till reglerna om våtutrymmen samt vad din försäkring täcker om olyckan skulle vara framme och du själv har renoverat. I slutändan kan det bli billigare att låta en fackman göra jobbet i våtutrymmen. Elinstallationer måste alltid utföras av en utbildad fackman oavsett din egen förmåga.

Badrummet bör inredas personligt samt enligt säkerhetsföreskrifter